93117839_139950740903806_525947488175338

МИЛТОН ФРИДМАН

„Ако ја ставите владата да биде одговорна на пустината Сахара, за 5 години ќе има недостаток на песок“

93491905_139949594237254_105288725381198

ВИЛ РОЏЕРС

„Будалата и неговите пари се идни избраници за политичари“

download.jpg

МАРТИН ЛУТЕР КИНГ

„Нашите животи завршуваат кога ние ќе премолчиме за работи кои имаат значење“

93235808_139950097570537_302801163084051

СОКРАТ

„Човекот по природа е политичко животно“

93375832_139948547570692_112044627333428

МАО ЦЕ-ТУНГ

„Политиката е војна без крвопролевање, додека војната е политика со крвопролевање“

92029661_137922581106622_151146818338553

ЏОРЏ НАТХАН

„Лошите политичари се избрани од добрите граѓани кој не гласаат“

92066992_137922131106667_472244694574904

АЛБЕРТ АЈНШТАЈН

"Празниот стомак не е добар политичар"

92094773_137919997773547_827599283221744

СОКРАТ

„Не можам никого да научам нешто, можам само да ги натерам да размислуваат“

91559621_135177574714456_213257060672025

ВИКТОР ИГО

„Она што го води и влече светот не се локомотиви, туку идеи“

92099857_137920507773496_751595688839610

ФЈОДОР ДОСТОЕВСКИ

„Пред да им кажеш на луѓето како да живеат, покажи го тоа и со свој пример“

92027011_137919314440282_533480827311777

ПЕРИКЛЕ

„Тоа што ти не се интересираш за политика, тоа не значи дека политиката не се интересира за тебе“

90933434_133876848177862_596990586456637

КОНФУЧИЈ

„Човекот кој придвижува планина, почнува со носењето на мали камења“

© 2020 Аналитикум / Analitikum